حجت الاسلام سید " رضی شکوری " امام جمعه و مدیر حوزه علمیه " خوی " هفته گذشته در راس هیاتی وارد شهر بعلبک در شرق لبنان شد و با مسئولان حزب الله لبنان دیدار کرد.
به گزارش ایرنا از بیروت، عضو شورای حزب الله لبنان در این دیدار از نقش جمهوری اسلامی ایران در ایجاد توافق میان مسلمانان و لبنانیها و حمایت از ملت ، مقاومت و دولت لبنان قدردانی کرد.
شیخ " محمد یزبک، به تلاش های استکبار جهانی به ویژه آمریکا برای ایجاد فتنه و توطئه علیه کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود ، لبنان ، پس از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سال گذشته عرصه مقاومت شده و حزب الله و نیروهای پیشرو برای ایجاد وحدت میان لبنانی ها تلاش می کنند.
امام جمعه خوی پس از بازگشت از لبنان، در دومین خطبه نماز جمعه این هفته، اهداف سفر خود به کشور لبنان را تشریح کرد.
حجه الاسلام شکوری، بازسازی خرابی های لبنان را یادآور بازسازی دوران بازسازی ایران بعد از جنگ 8 ساله دانست و در خصوص اهداف این سفرگفت: بـه دنبال سفر نماینده حزب الله بـه شهرستان خوی و دعوت از اینجانب مبنی بر بازدید از لبنان این سفر پاسخ به این دعوت بود .
وی، بازدید از جنایات اسرائیل و روند بازسازی بعد از جنگ ، ملاقات با علماء وحوزه های علمیه لبنان بویژه حوزه تاریخی بعلبک و مشاهده رشادت ها و شجاعت های حزب الله در جنگ 33 روزه از برنامه های این سفر خواند و افزود: بمبارانهای اسرائیل اساساً مربوط به مناطق شیعه نشین بود: در بیروت مناطق : زاحیه ، نبعه و بئرالعبد، در منطقه جنوب که نوعاً شیعه نشین بودند شهـرها و روستاهای جبل عامل ، صور ، بنت جُبِیل ، مارون الرَأس ، قـانا و هیتا الشَعْب بمباران شده بودند.
امام جمعه خوی افزود:با توجه به کوهستانی بودن لبنان پلهای زیادی وجود دارد که تعدادی از آنها از نظر ارتباطی مهم و استراتژیک بودند ، که تعدادی از آنها را کاملاً بمباران و تخریب کرده بودند، در مقابل بازسازی به سرعت صورت می گرفت . وقتی من این بازسازی ها را می دیدم به یاد دوران بازسازی کشور خود بعد از پایان جنگ 8 ساله افتادم که در تمامی شهرها و روستاهای جنگ زده و بمباران شده صورت گرفت.
وی، بازسازی های لبنان را در قسمت های زیر خلاصه کرد :الف : بازسازی روستاهای لب مرز با اسرائیل همانند : هیتا الشعب ، مارون الرأس ، بنت جبیل و قانا نوعاً تمامی خانه های آسیـب دیـده و تـخـریـب شـده تـعمـیـر و بـازسـازی شـده بودند. ب : بخش دیگر خرابی ها مربوط به شهر بیروت بود بویژه در مناطق شیعه نشین زاحیه ، بیرالعبد و نبـعه باز مشغول خاکبرداری بودند