امام جمعه خوی در راس هیاتی با مسئولان حزب الله در لبنان دیدار کر

امام جمعه خوی در راس هیاتی با مسئولان حزب الله در لبنان دیدار کرد

حجت الاسلام سید " رضی شکوری " امام جمعه و مدیر حوزه علمیه " خوی " هفته گذشته در راس هیاتی وارد شهر بعلبک در شرق لبنان شد و با مسئولان حزب الله لبنان دیدار کرد.

به گزارش ایرنا از بیروت، عضو شورای حزب الله لبنان در این دیدار از نقش جمهوری اسلامی ایران در ایجاد توافق میان مسلمانان و لبنانیها و حمایت از ملت ، مقاومت و دولت لبنان قدردانی کرد.

شیخ " محمد یزبک، به تلاش های استکبار جهانی به ویژه آمریکا برای ایجاد فتنه و توطئه علیه کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود ، لبنان ، پس از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سال گذشته عرصه مقاومت شده و حزب الله و نیروهای پیشرو برای ایجاد وحدت میان لبنانی ها تلاش می کنند.

امام جمعه خوی پس از بازگشت از لبنان، در دومین خطبه نماز جمعه این هفته، اهداف سفر خود به کشور لبنان را تشریح کرد.

حجه الاسلام شکوری، بازسازی خرابی های لبنان را یادآور بازسازی دوران بازسازی ایران بعد از جنگ 8 ساله دانست و در خصوص اهداف این سفرگفت: بـه دنبال سفر نماینده حزب الله بـه شهرستان خوی و دعوت از اینجانب مبنی بر بازدید از لبنان این سفر پاسخ به این دعوت بود .

وی، بازدید از جنایات اسرائیل و روند بازسازی بعد از جنگ ،  ملاقات با علماء وحوزه های علمیه لبنان بویژه حوزه تاریخی بعلبک و  مشاهده رشادت ها و شجاعت های حزب الله در جنگ 33 روزه از برنامه های این سفر خواند و افزود: بمبارانهای اسرائیل اساساً مربوط به مناطق شیعه نشین بود: در بیروت مناطق : زاحیه ، نبعه و بئرالعبد، در منطقه جنوب که نوعاً شیعه نشین بودند شهـرها و روستاهای جبل عامل ، صور ، بنت جُبِیل ، مارون الرَأس ، قـانا و هیتا الشَعْب بمباران شده بودند.

 امام جمعه خوی افزود:با توجه به کوهستانی بودن لبنان پلهای زیادی وجود دارد که تعدادی از آنها از نظر ارتباطی مهم و استراتژیک بودند ، که تعدادی از آنها را کاملاً بمباران و تخریب کرده بودند، در مقابل بازسازی به سرعت صورت می گرفت . وقتی من این بازسازی ها را می دیدم به یاد دوران بازسازی کشور خود بعد از پایان جنگ 8 ساله افتادم که در تمامی شهرها و روستاهای جنگ زده و بمباران شده صورت گرفت.

وی، بازسازی های لبنان را در قسمت های زیر خلاصه کرد :الف : بازسازی روستاهای لب مرز با اسرائیل همانند : هیتا الشعب ، مارون الرأس ، بنت جبیل و قانا نوعاً تمامی خانه های آسیـب دیـده و تـخـریـب شـده تـعمـیـر و بـازسـازی شـده بودند. ب : بخش دیگر خرابی ها مربوط به شهر بیروت بود بویژه در مناطق شیعه نشین زاحیه ، بیرالعبد و نبـعه باز مشغول خاکبرداری بودند

حضور استانداران آغری و اغدیر ترکیه درخوی

استانداران دو استان مرزی " آغری " و " اغدیر" ترکیه عصر چهارشنبه برای گفت و گو با مقامات شمال استان آذربایجان غربی وارد شهرستان خوی شدند.

استانداران ترک پس از ورود به شهرستان خوی در جلسه مشترک با فرمانداران ماکو، چالدران و خوی در ارتباط با موضوعات مورد علاقه دو طرف، گسترش روابط دوستانه، توسعه همکاری های مرزی و راهکارهای گسترش ارتباطات میان دو کشور به گفت و گو نشستند.

مقامات دو طرف در پایان این گفت و گوها در یک مصاحبه مطبوعاتی روابط میان دو کشور را بسیار دوستانه و در حال توسعه عنوان کرده و بر گسترش هرچه بیشتر روابط تاکید کردند.

فرماندار خوی در این گفت و گو با اشاره به مشترکات فرهنگی و دینی و سوابق دوستی میان دو کشور، لزوم همکاری و توسعه هر چه بیشتر روابط میان دو طرف را مورد تاکید قرار داد.

ابراهیم محمدلو با محکوم کردن تروریسم در تمام دنیا، شهادت گروهی از نیروهای مسلح ترکیه توسط گروهک های تروریستی را به دولت و ملت ترکیه تسلیت گفت و خواستار توقف هرچه سریعتر فعالیت های تروریستی گروهک ها در منطقه شد.

وی فضای حاکم بر گفت و گوها میان دو طرف را بسیار گرم و صمیمی اعلام کرد و بر توسعه دیدار و گفت وگوها میان دو طرف تاکید کرد.

استاندار آغری ترکیه نیز با تمجید از مهمان نوازی طرف های ایرانی، روابط میان دو کشور را صمیمی و دوستانه و رو به گسترش ارزیابی کرد.

خلیل ابراهیم آق پنار، با اشاره به آثار مثبت دیدارهای مرزی و گفت و گوی مقامات دو کشور تاکید کرد: این دیدار و گفت و گوها موجب افزایش ضریب امنیتی در مررزهای دو کشور شده است.

آق پنار، شهرستان خوی را از شهرهای تاریخی و با سابقه فرهنگی دیرینه دانست و خواستار توسعه روابط فرهنگی، اقتصادی و تجاری میان این شهرستان و استان های مرزی ترکیه شد.

در پایان این دیدارها، مسوولین و مقامات دو طرف از مکان های تاریخی و گردشگری خوی بازدید کردند.

استانداران استان های مرزی ترکیه از طریق مرز زمینی بازرگان راهی کشورشان شدند.

دو استان آغری و اغدیر در شرق ترکیه و در کنار مرزهای جمهوری اسلامی ایران واقع شده اند

200 مولوی و شمس شناس داخلی و خارجی در مقبره شمس تبریزی حضور می

200 مولوی و شمس شناس داخلی و خارجی  در مقبره  شمس تبریزی حضور می یابند

همزمان با سال جهانی مولانا کنگره بین المللی شمس تبریزی عارف نامی ایران از پنجم آبانماه به مدت یک هفته با حضور اندیشمدان ، محقققان و باستان شناسان داخلی و خارجی در خوی برگزار می شود . 

فرماندار  خوی در گفتگو با خبرنگار واحد  مرکزی خبر در خوی با اعلام این خبر معرفی شمس عارف نامی ایران و مراد مولانا به جهان ، شناساندن مقبره آن عارف در خوی و تبیین نقش و جایگاه عرفان ایرانی ، اسلامی را از مهمترین  اهداف برگزاری  این کنگره  اعلام کرد.

ابراهیم محمدلو افزود : این کنگره با شرکت 200 اندیشمند ، محقق ، مولوی و شمس شناسی داخلی و خارجی  در محل مقبره  شمس تبریزی  و مجتمع  فرهنگی و هنری خوی برگزار خواهد شد .

وی گفت :  تا کنون  برای برگزاری  این کنگره بین المللی 48 مقاله از اندیشمندان و محققان و مورخان داخلی و خارجی از جمله کشورهای اروپایی ، آمریکایی ، جهان اسلام و بویژه کشور ترکیه  به دبیر خانه  کنگره ارسال شده است .

فرماندار خوی تصریح کرد در روز نخست  برگزاری این کنگره  با حضور  جمعی از مسئولان ارشد فرهنگی و سیاسی کشور  طرح بارگاه شمس تبریزی رو نمایی و مزار  این عارف  نامی در خوی گلباران  می شود .

محمدلو  اجرای کنسرت های موسیقی با حضور اساتید بر جسته  آواز و موسیقی کشور ، اجرای  نمایش با موضوع شمس و مولانا  و پخش  کلیپ های ساخته  شده  با موضوعات  شمس و مولانا را از جمله برنامه های این کنگره  اعلام کرد .

 فرماندار خوی همچنین  برگزاری  نمایشگاه های ویژه هنرهای تجسمی  هنرمندان  آذربایجان غربی و فرش دست بافت خوی و دیدار بزرگان  سینمای ایران  با مردم در بارگاه شمس را از جمله  برنامه های جنبی  این کنگره بین المللی اعلام کرد

همایش بین‌المللی «شمس تبریزی» در شهرستان خوی آغاز به کار کرد

همایش بین‌المللی «شمس تبریزی» در شهرستان خوی آغاز به کار کرد

همایش بین‌المللی «شمس تبریزی» روز شنبه پنجم آبان ماه 86 با حضور بیش از 200 اندیشمند و مولوی‌پژوه داخلی و خارجی در خوی آغاز به کار کرد.

«رحیم قربانی» استاندار آذربایجان‌غربی، در این همایش گفت: آثار مکشوفه و قبور مشهور کشف شده زنان و مردان در کنار مناره مقبره شمس از معنویت این مکان در گذشته خبر می‌دهد.

 وی افزود: پی بردن به گنجینه‌ای معنوی همچون مزار شمس تبریزی در این استان و شهرستان خوی، بار دیگر جایگاه واقعی ایران‌زمین را در عرفان مشرق زمین نمایان کرد.

حجت الاسلام والمسلمین «حجازی‌فر» نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، تأسیس بنیاد شمس تبریزی و ثبت این هفته در یونسکو و احداث بارگاه شمس تبریزی بر روی مزار این عارف نامی کشورمان را از مسئولان اجرایی خواستار شد و گفت: با تدبیر مسئولان فرهنگی کشورمان، شهر خوی از این پس میزبان ادب‌دوستان و عارفان جهان خواهد بود.

در ادامه این مراسم «حجت‌الله ایوبی» معاون اجتماعی وزیر کشور نیز با تأکید بر این نکته که شمس، معرف انسان واقعی مبتنی بر قرآن، حدیث و ولایت است، گفت: ایران‌زمین از نظر مفاخر مثال‌زدنی‌اش بر بام دنیا ایستاده و شأن و منزلت مردم کشورمان نیز چیزی جز این راه طلب نمی‌کند.

وی به توصیف جایگاه شمس تبریزی در عرفان ایرانی و اسلامی پرداخت و اظهار کرد: شمس با تسلط به انسان واقعی، آثار فاخری را در جهان اسلام از خود برجای گذاشت که همین امر مولانا و بسیاری از صاحبدلان را در جهان مجذوب کرده است.

«ایوبی» برگزاری این کنگره و نامگذاری این هفته به نام شمس تبریزی را نکته عطفی در تاریخ کشورمان برشمرد و ادامه داد: با معرفی دقیق شمس، تشنگان واقعی معنویت به سوی این دیدار سرازیر خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین «سید رضی شکوری» امام جمعه خوی نیز از دیگر سخنرانان این همایش بود که طی سخنانی دلیل ماندگاری شمس تبریزی در خوی را مهد و علم و دانش بودن این شهر در دوران مختلف عنوان کرد.

اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری از جمله نمایش رستاخیز عشق و قطعاتی از موسیقی عرفانی توسط هنرمندان برجسته کشور از جمله «حسام‌الدین سراج» از برنامه‌های جنبی نخستین روز از کنگره بین‌المللی شمس تبریزی در خوی بود.

در این همایش 48 مقاله از صاحب‌نظران و مورخان داخلی و خارجی از جمله اندیشمندان اروپایی، آمریکا و جهان اسلام در طول برپایی کنگره ارائه می‌شود.

بر اساس این گزارش ساخت 30 طاق‌نما، کف‌فرش به مساحت یک هزار و 650 متر مربع، پله‌بندی، نور‌پردازی و نصب تندیس شمس تبریزی اقداماتی است که برای ساماندهی این محوطه با 700 میلیون ریال اعتبار انجام شده است.

رونمایی از طرح بارگاه شمس تبریزی و آغاز عملیات ساخت این بنا، گلباران مزار این عارف نامی، اجرای کنسرت‌های موسیقی با حضور استادان برجسته آواز و موسیقی کشور و برگزاری نمایشگاه‌های مختلف از دیگر برنامه‌های جنبی این کنگره فرهنگی است.