همایش بینالمللی «شمس تبریزی» در شهرستان خوی آغاز به کار کرد
همایش بینالمللی «شمس تبریزی» روز شنبه پنجم آبان ماه 86 با حضور بیش از 200 اندیشمند و مولویپژوه داخلی و خارجی در خوی آغاز به کار کرد.
«رحیم قربانی» استاندار آذربایجانغربی، در این همایش گفت: آثار مکشوفه و قبور مشهور کشف شده زنان و مردان در کنار مناره مقبره شمس از معنویت این مکان در گذشته خبر میدهد.
وی افزود: پی بردن به گنجینهای معنوی همچون مزار شمس تبریزی در این استان و شهرستان خوی، بار دیگر جایگاه واقعی ایرانزمین را در عرفان مشرق زمین نمایان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین «حجازیفر» نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، تأسیس بنیاد شمس تبریزی و ثبت این هفته در یونسکو و احداث بارگاه شمس تبریزی بر روی مزار این عارف نامی کشورمان را از مسئولان اجرایی خواستار شد و گفت: با تدبیر مسئولان فرهنگی کشورمان، شهر خوی از این پس میزبان ادبدوستان و عارفان جهان خواهد بود.
در ادامه این مراسم «حجتالله ایوبی» معاون اجتماعی وزیر کشور نیز با تأکید بر این نکته که شمس، معرف انسان واقعی مبتنی بر قرآن، حدیث و ولایت است، گفت: ایرانزمین از نظر مفاخر مثالزدنیاش بر بام دنیا ایستاده و شأن و منزلت مردم کشورمان نیز چیزی جز این راه طلب نمیکند.
وی به توصیف جایگاه شمس تبریزی در عرفان ایرانی و اسلامی پرداخت و اظهار کرد: شمس با تسلط به انسان واقعی، آثار فاخری را در جهان اسلام از خود برجای گذاشت که همین امر مولانا و بسیاری از صاحبدلان را در جهان مجذوب کرده است.
«ایوبی» برگزاری این کنگره و نامگذاری این هفته به نام شمس تبریزی را نکته عطفی در تاریخ کشورمان برشمرد و ادامه داد: با معرفی دقیق شمس، تشنگان واقعی معنویت به سوی این دیدار سرازیر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین «سید رضی شکوری» امام جمعه خوی نیز از دیگر سخنرانان این همایش بود که طی سخنانی دلیل ماندگاری شمس تبریزی در خوی را مهد و علم و دانش بودن این شهر در دوران مختلف عنوان کرد.
اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری از جمله نمایش رستاخیز عشق و قطعاتی از موسیقی عرفانی توسط هنرمندان برجسته کشور از جمله «حسامالدین سراج» از برنامههای جنبی نخستین روز از کنگره بینالمللی شمس تبریزی در خوی بود.
در این همایش 48 مقاله از صاحبنظران و مورخان داخلی و خارجی از جمله اندیشمندان اروپایی، آمریکا و جهان اسلام در طول برپایی کنگره ارائه میشود.
بر اساس این گزارش ساخت 30 طاقنما، کففرش به مساحت یک هزار و 650 متر مربع، پلهبندی، نورپردازی و نصب تندیس شمس تبریزی اقداماتی است که برای ساماندهی این محوطه با 700 میلیون ریال اعتبار انجام شده است.
رونمایی از طرح بارگاه شمس تبریزی و آغاز عملیات ساخت این بنا، گلباران مزار این عارف نامی، اجرای کنسرتهای موسیقی با حضور استادان برجسته آواز و موسیقی کشور و برگزاری نمایشگاههای مختلف از دیگر برنامههای جنبی این کنگره فرهنگی است.