جلسه‌ی هماهنگی برگزاری کنگره‌ی شمس تبریزی تشکیل شد

جلسه‌ی هماهنگی برگزاری کنگره‌ی شمس تبریزی تشکیل شد

 

 

"نباید برای ساخت بارگاه شمس در خوی به یک بنای محقر بسنده شود"

مدیر اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان غربی گفت: برگزاری کنگره‌ی شمس تبریزی در مزار او در خوی، اثرهای سودمندی برای بازسازی و شناسایی این بارگاه دارد.

به گزارش ایسنا، محمد اشتری در جلسه‌ی هماهنگی برای برگزاری کنگره‌ی شمس تبریزی در سالن اجتماعات فرمانداری خوی، افزود: زمانی که مزار این عارف بزرگ در خوی واقع شده است، لزومی ندارد که اختتامیه‌ی کنگره در ارومیه باشد.

وی معتقد است که اگر این کنگره به صورت مشترک در خوی و ارومیه برگزار شود، نتیجه‌ی لازم را برای شناساندن مزار این عارف بزرگ درپی نخواهد داشت و از کیفیت کنگره کاسته خواهد شد.

اشتری اضافه کرد: مسؤولان استانی نیز باید مسؤولان شهرستان خوی را در برگزاری این کنگره در این شهرستان کمک کنند.

او با بیان اینکه مطبوعات و اهل قلم و فرهنگ خوی توانسته اند، با اطلاع رسانی دقیق و شفاف، مسؤولان کشوری را به بازسازی و احیای مزار شمس تبریزی متقاعد کنند، اظهار داشت: خوشبختانه این بینش که باید مزار شمس تبریزی در خوی به یک مجموعه ی عظیم فرهنگی تبدیل شود، در مسؤولان کشور به وجود آمده است و از این فرصت به دست آمده باید برای ساختن بارگاهی باشکوه و بهتر از بارگاه مولوی در ترکیه استفاده شود.

مدیر اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان غربی در همین راستا پیشنهاد کرد که یک باغ فرهنگی بزرگ به نام شمس تبریزی در خوی ساخته شود.

در ادامه، معاون فرمانداری خوی نیز گفت: طبق گزارش های دریافتی و براساس افکار عمومی این شهرستان، بهتر است که این کنگره به شکل کامل در خوی در محل مزار شمس تبریزی برگزار شود.

هاشمی افزود: لازم است، کنگره ای باشکوه و در حد شأن این عارف جهانی برگزار شود و مسؤولان استانی نیز باید خوی را در برگزاری این کنگره کمک کنند.

به گزارش ایسنا، شهردار خوی نیز با بیان اینکه ساختن بارگاهی باشکوه برای شمس تبریزی و تبدیل آن به یک مجموعه ی فرهنگی، این شهرستان را از بن بست اقتصادی و فرهنگی میتواند خارج کند، تاکید کرد: نباید در ساختن این بارگاه عجله و فقط به یک بنای محقر بسنده شود.

صالح جو ادامه داد: در قدم نخست مطالعه، طرح حرم تا حرم باید به مشاور واگذار شود و بعد از اینکه مشاور ماکت طرح را آماده کرد، برای ساختن این مجموعه ی عظیم فرهنگی اقدام شود.

وی آمادگی شورا و شهرداری را برای مطالعه و ساخت این مجموعه ی فرهنگی با نظارت کارشناسان فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد.

در ادامه ی جلسه، مقرر شد که مشاوره ی مطالعه طرح به شهرداری واگذار شود و شهرداری تا آخر این ماه این مطالعه را کامل کند و شورای شهر با همکاری شهرداری یک قطعه زمین به مساحت 22 هزار متر را برای ایجاد باغ هنری و فرهنگی شمس تبریزی در نزدیکی محل مزار این عارف جهانی واگذار کند.

کنگره ی بزرگ شمس تبریزی نیمه‌ی دوم مهرماه امسال با همکاری فرهنگستان هنر، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرمانداری خوی در مزار و آرامگاه این عارف جهانی در خوی با شرکت مهمانان خارجی و داخلی برگزار خواهد شد.

 مناره‌ی شمس در محله‌ی امامزاده‌ی خوی واقع شده، استوانه ای شکل و به ارتفاع 12 متر است و با استنادات تاریخی که محمدامین ریاحی و برخی دیگر از محققان آورده اند، محل دفن شمس در این مکان است؛ اما با وجود وعده هایی که مسؤولان  داده‌اند، تاکنون اقدام شایسته و مناسبی برای آزادسازی حریم آن، معرفی این مقبره و بازسازی آن انجام نشده است، تا حدی که به متروکه‌ای تبدیل شده بود.

گرامی‌داشت این شخصیت بزرگ و معرفی مقبره و شخصیت او به عنوان یک عارف ایرانی به جهانیان وظیفه‌ی هر ایرانی است. مسؤولان نیز باید در بازسازی این مقبره و تبدیل آن به یک مجموعه‌ی فرهنگی اقدام کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد