آذربایجان غربی در سالی که گذشت

آذربایجان غربی در سالی که گذشت

 

در سال 85 فضای حاکم بر استان آذربایجان غربی توأم با تنش و آرامش بود، آنچه در سال 85 رخ داد امید به شفافیت اوضاع اقتصادی و رونق کارآفرینی را بیشتر کرد.

 به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، آذربایجان غربی سالها دستخوش حوادث ناگواری در زمینه فعالیت گروهک های محارب و مخالف نظام بوده است و شاید به جرأت بتوان گفت که مهمترین مسئله بحرانی امنیت استان فعالیت اشرار و گروهک های غیرقانونی است که نه تنها امنیت استان را تحت تأثیر قرار داده، بلکه اوضاع اقتصادی و اجتماعی در شهرهای مرزی استان نیز متأثر از این تحرکات است.

با افزایش فعالیت گروهک های ضدانقلاب که در روزهای آغازین سال 85 با به شهادت رساندن 5 نفر از نیروهای سپاه و انتظامی استان در منطقه خان صدر ماکو آغاز شد، مبارزات نیز ابعاد تازهتری یافت، به طوریکه برخورد با ضدانقلاب امسال در مقایسه با سال گذشته از 90 درصد رشد برخوردار بوده و از 29 مورد در سال 84 به 55 مورد در سال جاری افزایش یافته و نتایج مورد انتظاری را برای مردم و دولت به بار آورده است.

برگ برگ تقویم 85 موضوعات دیگری را هم در خود جای داده است، از انهدام تیم های تروریستی در ارومیه، مهاباد و خوی که قصد ترور برخی از مسئولان را داشتند تا انفجار خط لوله گاز ایران ـ ترکیه در ماکو، سقوط بالگرد سپاه حامل جمعی از پرسنل سپاه و فعالیت گروه های افراطی وهابیت و بهائیت در مناطق سنی نشین که در صدد ایجاد ناامنی در منطقه هستند را می توان از اتفاقات مهم سال 85 در استان ذکر کرد.

آنچه می توان به مرور سال افزود، دامن زدن عوامل ضد انقلاب به بحث قومیت ها در استانی است که حدود 60 درصد آن را آذری زبانان و 40 درصد آن را کردهای اهل تسنن تشکیل می دهند. انتشار یک کاریکاتور در صفحه کودکان هفته نامه ایران جمعه، تداعی گر این موضوع است موضوعی که نه تنها در آذربایجان غربی بلکه در سایر شهرهای ترک زبان نیز به یک بحران تبدیل شد و آثار تخریب برخی از سوء استفاده کنندگان از این قضیه هنوز در سطح شهرها نمود عینی دارد. این نشریه اقدام به چاپ کاریکاتوری کرد که هموطنان آذریزبان آن را توهین قلمداد کردند و برخی سودجویان داخلی با هدایت سایت ها و شبکه های ماهوارهای بیگانه با سوءاستفاده از احساسات پاک مردم، آن را در جهت اهداف خاص خود هدایت کردند.

آمارهای دیگری هم از وضع امنیت اجتماعی به نقل از متولیان این امر هست. براساس اعلام فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان غربی، استان به لحاظ امنیت در رتبه ششم کشوری قرار دارد که بیانگر رویکرد پلیس در استفاده از ظرفیت های اجتماعی در کنار اجرای وظایف خود برای ایجاد امنیت است.

برگ برنده پلیس در سال 85 موفقیت آگاهی در مبارزه با جرایم بود که در کشف جرایم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

بنا به گفته حسن کرمی دستگیری عوامل اصلی گروهک های ضد انقلاب 125 درصد، هواداران گروهک ها 140 درصد، میزان کشفیات مشروبات الکلی 43 درصد، کالاهای قاچاق 20 درصد، مواد مخدر 8 درصد و انواع سرقت 22 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش و برای نخستین بار تصادفات فوتی درون شهری 5 درصد و برونشهری 12 درصد کاهش داشته است.

شهریور ماه امسال تبلور و تجدید اندیشه ای نو را در رگ استان فریاد زد و لزوم پیشرفت، توسعه و خدمت صادقانه به مردم تبلوری دوباره یافت. بعد از سفر رئیس جمهوری و دیگر اعضای هیئت دولت به استان فصل جدیدی در بخش های مختلف استان ظهور یافته که حکایت از تحقق شعارهای رئیس جمهوری در ابعاد محلی است. بنا به گفته معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی، 60 درصد از مصوبات هیئت دولت به مرحله اجرایی رسیده اند که عملیات اجرایی 17 درصد آنها خاتمه یافته و 43 درصد در حال اجرا هستند.

 محمد باقر داریانی افزود: مصوبات و توافقات با دستگاه های اجرایی 210 مورد بوده که شامل 169 مصوبه و 41 توافق است. وی از اختصاص 332 میلیارد ریال اعتبار تحت عنوان اعتبار توسعه استان جهت احداث، تکمیل و تجهیز پروژه های عمرانی استان در جریان سفر استانی دولت خبر داد و اظهار داشت: 80 درصد این اعتبارات تخصیص یافته و از محل این اعتبارات 320 پروژه عمرانی به مرحله اجرا در آمده است.

داریانی اضافه کرد: از مصوبات مهم سفر دولت به استان اختصاص مبلغ 600 میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی برای طرح های دارای توجیه فنی و اقتصادی غیر دولتی بوده که در این رابطه فراخوان لازم ارائه شده و طرح های واجد شرایط توسط مرکز حمایت از سرمایه گذاری استانداری شناسایی و به بانک های عامل جهت اقدامات بعدی معرفی شده اند.

نکته درخور توجه دیگر آغاز بحث طرح ایجاد و گسترش بنگاه های کوچک زودبازده اقتصادی و اهمیت اقتصادی آنها در مسیر توسعه صنعتی و اشتغال آفرینی بود که در سال 85 به مرحله اجرایی درآمد. توجه به صنایع کوچک فضای جدیدی را برای پاسخگویی به دغدغه های اقتصادی از جمله اشتغال به وجود آورد که با حمایت جدی دولت از راه اندازی این واحدها می توان آینده نوید بخشی را برای آنها تصور کرد. اما نباید فراموش کرد که بنا به گفته علی صحرانورد، قائم مقام خانه کارگر استان در شرایط حاضر حدود 25 واحد صنعتی بحران زده در استان وجود دارد که بیش از 2 هزار کارگر در بازار آشفته کار غوطه می‌خورند و هنوز هیچ اقدامی برای احیای این واحدها انجام نگرفته است.

از جمله وعده های محقق نشده مدیران ارشد استان، اتمام پروژه بزرگراه شهید کلانتری است که بعد از 28 سال احمدی نژاد شهریور ماه امسال در سفر خود به استان به صراحت اعلام کرد، مردم استان سفر نوروزی خود را با گذر از روی پل شهید کلانتری آغاز خواهند کرد، اما بعد از گذشت 6 ماه از سفر هیئت دولت و پایان سال 85، تحقق آرزوی دیرین آذری نشینان آرمانی بیش نبوده و کماکان در انتظار اتمام قدیمی ترین پروژه ملی کشور هستند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی اعلام کرد: بهره برداری از یک باند رفت و برگشت میان گذر دریاچه ارومیه تیرماه امسال قطعی است.

وی اظهار داشت: به علت تغییر در روند اجرای پروژه و زودرس بودن فصل سرما دو ماه در اجرای پروژه تأخیر داشتیم، اما روند فعلی رضایت بخش است.

اقدام دیگر دولت در استان شناسایی اقشار آسیب پذیر و دهک های پایین درآمدی بود. توزیع سهام عدالت در آذربایجان غربی به عنوان نخستین استان کشور ابزار مؤثر جهت جلوگیری از ایجاد شکاف های درآمدی میان اقشار مختلف جامعه و نوید دستیابی به عدالت اجتماعی همراه با توسعه اقتصادی را فراهم کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی گفت: 202 هزار نفر در استان مشمول دریافت سهام عدالت در مرحله اول واگذاری هستند.

رضا خلیلیان افزود: 135 هزار و 700 نفر از مشمولان مربوط به افراد زیر پوشش کمیته امداد، 35 هزار و 849 نفر مربوط به افراد زیر پوشش سازمان بهزیستی و 31 هزار و 445 نفر مربوط به مشمولان بسیج هستند.

اما در روزهای پایانی سال معلمان، وفاداران عرصه فرهنگ و اندیشه در اعتراض به تبعیض و نابرابری بین خود و دیگران از رفتن به کلاس های درس خودداری کردند و با برگزاری دو تجمع اعتراضات خود را به گوش مسئولان رساندند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد