جایگاه عالی استان در ثبت آثار تاریخی

جایگاه عالی استان در ثبت آثار تاریخی

مدیر کل میراث فرهنگی گفت:در استان بر عکس کشور که مشکل نگهداری آثار فرهنگی و جلوگیری از خروج آنها از میان آثار ملی وجود دارد ما هر روز بر میزان آثار تاریخی استان می افزاییم
محمد اشتری افزود:اثر و بنای تاریخی استان در سال جاری در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: آثار مذکور شامل محوطه‌های تاریخی، قلعه ها، مساجد و حسینیه ها، گوردخمه، خانه‌های قدیمی و یخچال‌های طبیعی قدیمی از جمله مسجد ذهبیه، یخچال قدیمی چورس، قیزقلعه ایواوغلی، تپه قزل داش، آتشکده دوزبلاغی خوی، گورستان‌های قدیمی قره شعبان و ارامنه خوی، سلماس، چالدران و شهرهای شمالی استان هستند.
اشتری تصریح کرد: برای مستندنگاری، ثبت و تعیین حریم آثار تاریخی 120میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته بود که در این کار از حدود 30 نفر کارشناس عمران، مرمت، معماری و باستان شناس استفاده شده است.
وی همچنین از تکمیل پرونده پایان مطالعات ثبت بنای تاریخی قره کلیسا در فهرست جهانی یونسکو خبر داد و خاطرنشان ساخت: مطالعات این بنای تاریخی امسال با هزینه‌ای بالغ بر 700 میلیون ریال به پایان رسیده و پرونده آن جهت ثبت در آثار جهانی ارسال شده است.
بنا به گفته وی تا پایان سال هشتاد و چهار حدود چهارصد و شصت و چهار اثر تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد