در خصوص فعالیتهای انجام گرفته در مورد مزار شمس تبریزی؛
رییس سازمان میراث فرهنگی استان،اصحاب قلم و خبر خوی را ستود
رییس سازمان میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی گفت: تبدیل مقبره شمس تبریزی در خوی به یک مجموعه فرهنگی و گردشگری ثمرات ملی و فراملی مفیدی برای کشور دارد.
اشتری در گفتگو با ایسنا با اعلام این مطلب افزود: این مقبره کانون فرهنگی بسیار قوی در این شهرستان است و همه دستگاههای ذیربط باید بعنوان یک رسالت فرهنگی بزرگ آن را به خارج از مرزهای استان و کشور برسانند.
وی با اظهار تأسف از غفلتی که در خصوص مفاخر میراث فرهنگی صورت می گیرد گفت: نمی دانم چه خصلتی در مردم این استان وجود دارد وقتی مفاخر فرهنگی شهرستان یا استان در سطح ملی فراملی مطرح می شوند باهم دعوا میکنند و پرونده آن را می ببندند.
اشتری کارها و فعالیت های انجام گرفته در چند ماهه اخیر توسط اصحاب قلم و خبر این شهرستان را ستود و تصریح کرد: اعتراف می کنم اگر این فعالیت صورت نمی گرفت مصمم به انجام این پروژه ملی نبودم.
وی با بیان اینکه در ملاقاتی که با معاون رییس جمهور و ریاست سازمان میراث داشتم اهمیت لزوم توجه به شمس تبریزی را بیان کردم افزود: با توجه به اینکه رییس جمهور برگزاری کنگره سال مولانا را به سازمان میراث فرهنگی واگذار کرده است نامه ای نیز در خصوص اهمیت موضوع شمس تبریزی به رییس جمهور نوشتم که براساس افکار عمومی و تحقیقات محققین و اسناد موجود در کتب محل دفن شمس تبریزی در خوی است.
اشتری خاطر نشان کرد: درکشور همسایه از هیچ چیز برای خود تاریخ ساختند در حالیکه این تاریخ متعلق به ما است و نمی توانیم آنرا معرفی کنیم و تا الآن هم در خصوص تبدیل مقبره شمس تبریزی به یک مجموعه فرهنگی و توریستی بین المللی تنبلی کرده ایم.
وی تصریح کرد: در صورت هماهنگی و همسویی مسوولان شهرستانی، استانی و کشوری می توان به صدای هر اعتراضی که بلند می شود پاسخ داد.
اشتری با بیان اینکه سازمان یونسکو در حدی نیست که اعمال نظر و حکم بدهد و فقط براساس استدلالات و مناسبات بین المللی تصمیم می گیرد اظهار داشت: باید مسوولان شهرستان خوی موضوع شمس تبریزی را در اولویت اول کارهای شهرستان قرار دهند و از امکانات استانی برای این موضوع استفاده بکنند.
وی اضافه کرد: نباید این کنگره را بصورت شعاری برگزار شود بلکه با ساختن بارگاهی باشکوه در حد نام و شأن شمس تبریزی بتوانیم پاسخگوی نیازهای اقامتی، فرهنگی گردشگران و علاقمندان داخلی و خارجی باشیم.
اشتری با بیان اینکه در آرامگاه مولوی در شهر قونیه به شعاع صدها متر تمامی اماکن اقامتی و رستوران ها از نوع معماری آرامگاه هستند افزود: اگر تمام پلاک های پیرامون مزار شمس تبریزی آزادسازی نشوند منظره تاریخی و عرفانی این مزار را خراب خواهند کرد.
وی اذعان کرد: راه طولانی در پیش داریم و با یک کنگره نمی توان شمس تبریزی را در جهان مطرح کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی وگردشگری استان از کج شدن منار مزار شمس تبریزی اظهار نگرانی کرد و گفت: این منار از حالت قایم خارج شد، و روز به روز کج می شود و این بر پیچیدگی و مرمت این معماری میافزاید.
گفتنی است رییس سازمان میراث فرهنگی استان برای آگاهی از چگونگی برگزاری کنگره شمس و مولانا در خوی و آزادسازی پلاکهای پیرامون این مقبره به شهرستان خوی سفر کرده بود و از نزدیک از محل مزار شمس تبریزی در خوی به همراه سایر مسوولان استانی و شهرستانی بازدید کردند.