در جلسه هماهنگی برای برگزاری کنگرة شمس تبریزی مطرح شد:
پروژه شمس تبریزی باید بهتر از آرامگاه مولوی اجرا شود
فرماندار شهرستان خوی گفت: باید به مردم جهان بشناسانیم که تربت پاک شمس تبریزی در این شهرستان واقع میباشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مهندس سیدعلی محمودی در دومین جلسه هماهنگی برای برگزاری کنگرة شمس تبریزی در خوی با بیان این مطلب افزود: بخاطر آماده نبودن مقبره شمس تبریزی والی استان وان ترکیه را که علاقمند بازدید از این مقبره بود نتوانستم برای دیدن آنجا ببرم.
وی ادامه داد: تا پانزدهم بهمن ماه جاری آرم مربوط به کنگره شمس و مولانا باید طراحی و به فرهنگستان هنر تحویل گردد.
مهندس سیدمحمودی با بیان اینکه زمان برگزاری این کنگره احتمالاً اواخر مهر و یا آبان ماه سال86 باشد اظهار داشت: اخیراً باخبر شدم دکتر ایوبی معاونت فرهنگی وزارت کشور نیز از برگزاری کنگره شمس و مولانا در خوی بشدت استقبال کرده اند.
فرماندار خوی خواستار ایجاد ارتباط و هماهنگی بیشتر برای اجرای طرح هایی شد که قرار بوده در سال1377 اجرا بشوند.
وی اقدام شورا و شهرداری و خبرنگاران این شهرستان را در خصوص انتشار ویژه نامه خورشید شمس را ستود و افزود: باید کنگره ای بیادماندنی برای شمس تبریزی در خوی برگزار شود.
رییس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی وگردشگری استان نیز در ادامه با بیان اینکه در ماههای اخیر سال85 حرکت ها و فعالیت های مفیدی از طرف صاحبان قلم و اندیشه در این شهرستان صورت گرفته افزود: یک مقدار در میراث فرهنگی در سطح ملی غفلت شده است و عید نوروز باستانی ایرانیان می باشد حدود10 کشور مدعی شده اند که عید نوروز متعلق به تاریخ آنها است.
اشتری اذعان کرد: با حرکت های بسیار خوب فرهنگی که در سطح شهرستان خوی انجام شده است این فرهنگ در این شهرستان جا افتاده و تک تک شهروندان خویی مدافع سرسخت بازسازی آرامگاه شمس تبریزی در این شهرستان می باشند.
وی تصریح کرد: آمادگی داریم هرگونه کمک مالی و اجرایی را برای برگزاری شکوهمند این کنگره را بکنیم و در سال86 اعتبار خوبی برای مقبره اختصاص داده ایم.
اشتری خاطر نشان کرد: استاندار نیز بر این موضوع خیلی علاقمند هستند و آمادگی خود را برای هرگونه کمک در خصوص پروژه شمس تبریزی اعلام کرده اند.
معاون سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با بیان اینکه اگر کنگره شمس و مولوی را در سطح ملی و فراملی انجام بدهیم بازتاب جهانی خواهد داشت افزود: طرح جامعی برای مقبره شمس تبریزی تهیه شود و تمامی سازمان ها و ارگان های فرهنگی در اجرای آن شرکت کنند.
رییس شورای اسلامی خوی نیز با بیان اینکه برگزاری این کنگره باید در شأن شمس تبریزی و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد افزود: مسأله شمس تبریزی یک موضوع بین المللی است و برای اجرای پروژه ساماندهی مقبره این عارف بزرگ باید طرح و پروژه ملی در نظر گرفته شود.
غلامعلی شریف اضافه کرد: با آزادسازی پلاک های پیرامون مقبره شمس تبریزی موقعیت مناسبی برای احداث این پروژه فراهم میشود.
وی آمادگی شورای اسلامی شهر را برای حفظ و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی را اعلام کرد.
شهردار خوی هم اظهار داشت: باید برای طراحی پروژه مقبره شمس تبریزی از یک مشاور ملی که تجربه کاری در حوزه های هنری را دارد استفاده شود و شهرداری در این صورت می تواند با حمایت شورا بخش عظیمی از پروژه را اجرا بکند.
زین العابدین صالح جو تصریح کرد: طرح پروژه شمس تبریزی باید در شأن وی و بهتر از آرامگاه مولوی در قونیه اجرا گردد تا بتوانیم با یک سیستم معماری سنتی در حدفاصل امامزاده سیدبهلول و مقبره شمس تبریزی نیازهای گردشگران داخلی و خارجی را از نظر رفاهی، خدماتی، فرهنگی و تجاری پاسخگو باشیم.
وی خاطر نشان کرد: هدف و آرزوی من اجرای پروژه قوی در سطح ملی برای شمس تبریزی غریب است و اگر غیر این باشد غبطه خواهم خورد.
گفتنی است، دومین جلسه در خصوص چگونگی برگزاری کنگره شمس و مولانا و آزادسازی پلاک های اطراف مقبره شمس تبریزی و اجرای پروژه ملی برای ساماندهی این مزار با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان و معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و فرماندار خوی و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی در محل سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد و بعد از جلسه مسوولان جهت بازدید از مزار شمس تبریزی و نثار فاتحه به روح بزرگ این عارف نامی به محل مزار رفتند