مرغدار گوشتی نمونه کشور از خوی:
تامین سوخت از معضلات اصلی صنعت مرغداری مناطق محروم مرزی است
مرغدار گوشتی نمونه شهرستان خوی، تامین سوخت را از معضلات اصلی صنعت مرغداری مناطق محروم مرزی عنوان کرد. "
علی محمد هادی نژاد" مرغدار گوشتی نمونه شهرستان خوی آذربایجان غربی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا، گفت: مشکلات این منطقه از سال های دور وجود داشته و هنوز هم ادامه دارد. منطقه ی دورافتاده هستیم که باید سوخت را از تبریز و دان مرغ را از ارومیه که هرکدام فاصله زیادی با خوی دارند، تامین کنیم.
وی باتاکید براینکه مساله سوخت برای مرغداران این منطقه یک معضل است، گفت: مساله قاچاق سوخت در مناطق مرزی برای مرغداران مشکل آفرین شده است.
وی با اشاره به اینکه مرغداری های منطقه خوی بهره وری مطلوبی دارند و بدون استفاده از آنتی بیوتیک به پرورش مرغ مشغول هستند، خواستار حمایت دولت از این صنعت در این منطقه محروم شد.
وی با بیان اینکه در منطقه محروم مرزی با زحمت تولید می کنیم، افزود: دولت می تواند با تحویل سوخت مصرفی در خوی و احداث انبار ذخیره ذرت، بخشی از هزینه های مرغداری های خوی را کاهش دهد. "
هادی نژاد" با اشاره به اینکه همه تولیدات مرغداری های خوی در این شهر به مصرف نمی رسد و بخشی از آن به مراکز دیگر استان ها منتقل می شود که این امر هزینه زیادی را بر مرغداری ها تحمیل می کند، خواستار توجه دولت به این مسایل شد تا تولید مرغ برای مناطق مختلف به صورت یکسان صورت گیرد.
این مرغدار نمونه درخواست بانک ها برای گذاشتن وثیقه را از دیگر مشکلات مرغداری ها برای دریافت تسهیلات بانکی عنوان کرد و افزود: تامین این وثیقه برای مرغداری ها یا اتحادیه ها میسر نیست، در حالی که بندهایی در خصوص اعطای وام وجود دارد که می توانند مرغداری ها را از گذاشتن وثیقه مستثنی کند.
وی بر ایجاد یکپارچه سازی در صنعت مرغداری تاکید کرد و افزود: اگر یکپارچه سازی صورت گیرد و تولیدکننده تنها به تولید فکر کند، خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته هیچ مورد آنفلوانزای مرغی در آذربایجان غربی دیده نشد، افزود: با وجود این، گسترش شایعات سبب آسیب زدن به صنعت مرغداری این منطقه شد.
هادی نژاد از نحوه برخورد و عملکرد سازمان دامپزشکی کشور و سازمان دامپزشکی استان در برخورد باشایعه های مطروحه در آن مقطع قدردانی کرد.
وی با اشاره به اینکه صنعت مرغداری خوی هیچ گونه یارانه ای دریافت نمی کند ، گفت: نرخ سود تسهیلات بانکی برای تمام اصناف یکسان است در حالی که میزان آسیب پذیری صنعت مرغداری از بسیاری صنوف دیگر بیشتر است.
وی توان بالقوه صادرات مرغ را خوب توصیف کرد و افزود: از آنجا که در پرورش مرغ از آنتی بیوتیک استفاده نمی کنیم، در صورت حمایت مالی و آموزشی مناسب دولت، زمینه خوبی برای صادرات فراهم خواهد شد.
این مرغدار نمونه از پیشنهاد بهینه سازی پرورش مرغ که مهمترین مساله در واحدهای مرغداری است به وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته خبر داد و گفت: از آنجا که این اقدام هزینه داشت، وزارت جهاد کشاورزی آن را تقبل نکرد و انجام این امر هم برای مرغداری ها میسر نبود.
هادی نژاد افزود: داشتن تولید و محصول بهتر و همچنین پرورش بهتر مرغ تنها با بهینه سازی پرورش مرغ عملی می شود.
گفتنی است،کمیته فنی ستاد آذربایجان غربی روز سه شنبه اسامی ده نفر از کشاورزان نمونه این استان را در سطح ملی، در بخش های مختلف زراعت، باغبانی، منابع طبیعی، آبخیزداری و ترویج انتخاب کرد که علی محمد هادی نژاد از خوی به عنوان تولیدکننده نمونه مرغ گوشتی کشور برگزیده شد.