مصاحبه سحنگوی شورا و شهردار خوی با رسانه ها

سه ساعت گفتگوی خواندنی با سخنگوی شورای شهر و شهردار خوی

بخش اول

 

نشست خبری سخنگوی شورای اسلامی شهر و شهردار خوی با خبرنگاران رسانه های عمومی و محلی، روز سه شنبه ششم دی ماه سال جاری در شهرداری خوی برگزار شد.

در این نشست خبری که پس از وقفه چند ماهه ترتیب یافته بود، سوالات متعددی مطرح گردید که به دلیل اهمیت موضوعات مطرح شده وطولانی شدن جلسه، بخشی از سوالات خبرنگاران و پاسخهای ارائه شده، در این شماره و بخش بعدی آن در شماره آینده درج خواهد شد. با این توضیح شمار ا به بخش اول این مصاحبه دعوت می کنیم:

نشست خبری شورا و شهردار با خبرنگاران بصورت منظم پیش می‌رفت که اخیراً یک وقفه نسبتاً طولانی در آن ایجاد شد دلیل این امر چه بود؟

کبیری،سخنگوی شورای اسلامی شهر خوی: شورای اسلامی شهرخوی شاید تنها شورائی است که جلسات آن بصورت علنی و در حضور خبرنگاران تشکیل می یابد  و این، هم از افتخارات شورای دوم است وهم از افتخارات مطبوعات خوی. چرا که با حضور خبرنگاران، مطبوعات خوی مصوبات شورا را هفته به هفته به اطلاع مردم می رسانند و انصافاًمطبوعات در خوی قابل افتخار است. بنده مطبوعات شهرهای دیگر را در این سطح نمی بینیم و این بر می گردد به افکار نو، خلاق و جوانی که مطبوعات را فعال کرده اند و ما با تمام توان آماده همکاری هستیم تا نهایتاً نفع این همکاری ها به کل جامعه بر گردد و در رفع مشکلات و توسعه خوی مثمر ثمر واقع شود. این نمی شود مگر با سؤال نمودن و انعکاس صحیح مطالب توسط شما خبرنگاران وپیگیریهای شما در کشیدن پای ما به روشن کردن مسائل. اماعلت اصلی تاخیر در برگزاری نشست خبری . . .

مطرح شدن بحث انتخابات بود انشاءا... این نشست آغازی باشد برای نشستهای منظم آتی. چون به سمت اتمام سال85 می رویم و لازم است در خصوص پاسخگوئی نسبت به عملکرد شورا در سال85 و برنامه هائی که برای سال86 تدوین خواهند شد، بیشتر با مطبوعات ارتباط برقرار کنیم به خصوص در پایان دورة دوم شورا که هم بصورت نشستهای مطبوعاتی و هم بصورت مکتوب در یک کتابچه، عملکرد دور دوم شورای شهر را در اختیار مردم قرار خواهیم داد تا انشاءا... برای دوره بعدی  با انرژی بیشتری آماده شویم.

با گذشت 9 ماه از سال، پروژه های عمرانی شهرداری از چه میزان پیشرفت برخوردار شده اند؟

صالح جو، شهردار خوی: در بحث کلان کاری شورا و شهرداری، الان بحث لایحه عوارض، لایحه بودجه سال86 ، برنامه ریزهای ستادی، کارهای عمرانی سال86  و... در حال تدوین هستند و بزودی در صحن شورا مطرح خواهند شد تا با کارشناسی مجدد، به سمت اجرای برنامه های مورد رضایت مردم حرکت کنیم.

در مورد میزان پیشرفت پروژه های عمرانی هم اگر آخرین کارشناسی صورت گرفته در مورد ملک ترمینال را پایه قرار دهیم،الان ارزش زمین ترمینال9 میلیارد تومان برآورد شده است و ارزش پروژه در دست اجرا حدود5/2میلیارد تومان می باشد که اگر ساختمان مرکزی و خود ترمینال به اتمام برسد ارزش ریالی این پروژه بالغ بر12 میلیارد تومان خواهد بودکه خوشبختانه هم اکنون اجرای این طرح با60 درصد پیشرفت، به جدّ دنبال می شود. امیدواریم در سال86 شاهد بهره برداری از ترمینال افتخارآمیز شهر خوی باشیم.

 پروژه میدان تره بار خوی نیز با مساحت مفید حدود50 هزار مترمربع (حدود7 برابر میدان فعلی) مشتمل بر60 مغازه‌ی20 متری و102 مغازة تقریباً200 متری خواهد بود که پیشرفت آن بالای10 درصد می باشد و امیدواریم تا پایان سال آینده ،به احتمال زیاد، میدان تره بار را هم نهائی کنیم.

در اجرای پروژه صنایع کارگاهی هم حدود 5 درصد پیشرفت داشته ایم که برای اجرای آن، دنبال تامین منابع مالی هستیم. امروز از تهران ابلاغ شده است که اگر شهرداریها پروژه های درآمدزا دارند اعلام نمایند. دو پروژه‌ی میدان تره بار و صنایع کارگاهی شهرداری خوی مشمول این طرح است که در حال پیگیری هستیم. اگر بتوانیم از تسهیلات بانکی استفاده بکنیم مطمئناً این دو پروژه از رشد قابل توجهی برخوردار خواهند شد.

شهرداری برای مرمت و احیاء آثار تاریخی شهر، چه برنامه هایی در دست اجرا دارد؟

شهردارخوی: نه تنها نبایدوظیفه یک دستگاه را به دستگاه دیگر مرتبط کنیم بلکه باید مردم را هم بیشتر روشن کنیم. سازمان میراث فرهنگی متولی آثار تاریخی است وشهرداری در این رابطه هیچ وظیفه ای ندارد. اما بحث همکاری موضوع دیگری است که تاکنون همه نوع همکاری داشته ایم و ادامه هم خواهیم داد و به آن هم افتخار خواهیم کرد. اما وقتی به عنوان یک وظیفه سازمانی تلقی می شود آن موقع یک سری افکار جامعه متوجه این امر می شود. وقتی متولی این موضوع یک دستگاه دیگری است چرا باید شهرداری پاسخگو باشد. ما در مقابل آثار تاریخی خوی از نظر قانونی مسئولیتی نداریم.

کبیری: در بحث همکاری،هم اکنون ساختمان قدیمی شهرداری به عنوان یک اثر تاریخی  از طرف شورا و شهرداری در حال مرمت و بازسازی است و در طول5 سالی که جهت مرمت و بازسازی در اختیار میراث بود و هیچ اقدامی در این راستا صورت نداده بود ، الان در طول3 ماه گذشته محوطه‌ی داخل آن کاملاً مرمت شده و شورای شهر در آن مستقر گردیده و الان در حال راه اندازی تاسیسات آن هستیم.

صالح جو: اگرقرار باشد آنها را  بشماریم مشتبه خواهد شد که وظیفه شورا و شهرداری است. با این حال باید گفت، مرمت پل خاتون را در دست اجرا داریم،اجرای  طرح شمس تبریزی را در حال پیگیری هستیم، قرارداد ساماندهی بافت فرسودة تاریخی شهر را ما با مشاور منعقد کرده ایم و مساعدت در مورد طرح مسجد مطلب خان و پیگیری آن و . . . کارهای زیادی انجام داده ایم. شاید این کارها باعث شده است که احیاناً برخی بزرگواران چنین تلقی کنند که شهرداری چرا اقدامی نمی کند. اینها را ما به عنوان همکاری تلقی کرده و ادامه خواهیم داد. خواهش ما این است که در مقام پاسخگوئی، ارگان مسئول پاسخگو باشد. ما هم با شما هم صدا هستیم که آثار تاریخی خوی در سطح شأن آثار و فرهنگ و تاریخ خوی احیاء نشده اند و این جزو مطالبات ماهم است و ما هم تقاضا می کنیم مسئولین مرتبط تشریف بیاورند و اینها را احیاء بکنند.

برای مبلمان و زیباسازی شهر چه اقداماتی صورت گرفته است؟

شهردار خوی: براساس نظرسنجی که توسط یک مشاور علمی انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که اولویت درخواست مردم بحث خدمات شهری است. مانند زباله، رفت و روب، برف روبی، آسفالت، جدول، پارک، وسایل بازی و... و بر این اساس، سیاستهای بودجه سال85  را با اولویت توجه بیشتر به مبلمان و خدمات شهری برنامه ریزی کردیم که خوشبختانه قدمهای خوبی هم برداشتیم مانند بحث تابلوهای اعلانات، سطلهای زباله، تابلوهای جهت نما، تابلوهای راهنمائی و رانندگی، تابلوهای تبلیغاتی، تابلوهای اماکن خاص، تابلوهای معابر (که تا پایان امسال تکمیل خواهند شد)، پلاک کوبی10 رقمی که در سطح استان اولین شهر در اجرای این طرح هستیم ، رنگ آمیزی جداول ، جمع آوری تابلوهای غیرمجاز، جمع آوری دکه ها، نصب چراغهای تزئینی، مبلمان پارکها و خرید وسایل بازی کاملاً پیشرفته و مدرن (که اخیراً از کشور ترکیه وارد شده اند و آماده نصب هستند) ، تا پایان سال هم شاهد نصب دو پل عابر پیاده  خواهید بود و آسفالت واقدامات جالب دیگرکه بصورت پررنگ در حال اجرا هستیم.

عمده برنامه های شهرداری در سال آینده چه خواهد بود؟

صالح جو، شهردار خوی: در سال آینده هم عمده توجه شهرداری به بحثهای زیر خواهد بود: تجهیز مجدد پارکها، آسفالت بیشتر معابر، مکانیزه نمودن جمع آوری زباله ها و پسماندها (الان هم در جمع آوری زباله بصورت شبانه در سطح استان نمونه هستیم که تماماً توسط بخش خصوصی صورت می گیرد).

در مورد برنامه های سال86 آیا از هم اکنون نظر شورای بعدی هم لحاظ خواهد شد؟

شهردار خوی: برنامه ریزی برای سال86 در حوزه اختیارات شورای فعلی است و آیا نظر شورای بعدی هم لحاظ خواهد شد یا نه باید آقای کبیری پاسخ بگویند. اما تا9 اردیبهشت86 مدت اعتبار قانونی شورا و شهرداری فعلی است و ما تا آن روز با تمام توان و تلاش برای به خدمت گرفتن امکانات شهرداری به مردم اقدام خواهیم کرد و هیچ خللی در ادامه این روند صورت نخواهد گرفت و بعد از آن هم حق طبیعی شورای سوم است که هر تصمیمی می خواهند اتخاذ کنند.

سخنگوی شورای شهر خوی: دیدگاههای کارشناسی اعضاء جدید برای شورای فعلی قابل احترام است و از هم اکنون می توانند از فرصت استفاده کرده و در جلسات شورای فعلی حضور یابند. ما آماده اخذ نقطه نظرات آنها هستیم و خوشبختانه، چون دو عضو فعلی شورا، از اعضای شورای بعدی هستند لذا خودمان پیگیر این مسئله هستیم که به شورای بعدی، از حالا  انسجام بدهیم. به این صورت که در کنار جلسات رسمی شورای فعلی، از امروز جلسات فرعی و غیررسمی شورای بعدی را آغاز خواهیم کرد تا بتوانیم تا حدودی از نظرات آنها هم استفاده بکنیم و این جلسات حلقه واسطی باشد تا بتوانیم از کمکهای آنها هم استفاده بکنیم. از طرفی هم معتقدیم در4 ماه باقیمانده از مدت خدمت گذاری، شورای فعلی باید با اختیار تام تصمیم گیری نماید.

به عنوان یکی از اعضایی که در شورای فعلی حضور دارید، چشم انداز شورای سوم شهر خوی را چگونه می بینید؟

کبیری: در حالت کلی، من چشم انداز دورة سوم شوراها را یک چشم انداز مفید می‌دانم و به نظرم همکاری، همفکری و تعامل در سورای سوم شهر خوی بیش از حد معمول خواهد بود و یقیناً مجموعه شورا را بدون بحثهای اختلاب برانگیز و حاشیه ای، صرفاً در مسیر خدمت رسانی پیش خواهیم برد.

طرح گازرسانی به منطقه جمشیدآباد و الحاق آن به محدوده شهردر چه مرحله ای قرار دارد؟

شهردار خوی: مسئله گازرسانی به جمشیدآباد از لحاظ شهرداری هیچ مشکلی ندارد و تمام شده است و عملیاتی کردن آن به پیمانکار بستگی دارد. اما در مورد طرح الحاق آن به محدوده شهر خوی باید گفت، مجموعه پیگیریهای صورت گرفته باعث شد که کمیسیون ماده5 استان، ما را مکلف کرد تا مطالعه آن را به مشاور واگذار کنیم. الحاق جمشید آباد به داخل محدوده یک فرآیند طولانی دارد که بررسی آن توسط مشاور ذیصلاح، اولین گام آن است بدین صورت که اول باید مشاور بررسی کرده و بگوید، کدام قسمت از آن، چگونه و براساس کدام متد و نقشه، قابل وصل به شهر است. برای این امر طرح تفضیلی، حوزه ارتباطات، کاربریها و... باید در نظر گرفته شود. برای اجرای این طرح، با یک مشاور ذیصلاح عقد قرارداد کرده ایم و الان مشاور، در حال نهائی کردن این طرح است. پس از نهائی شدن، اول باید کارشناسان شهرداری و بعد کمیته فنی کمیسیون ماده5 ، سپس کارگروه شهرسازی شورای اداری استان و بعد خود کمیسیون ماده5 استان آن راتائید نمایند تا نهایتاً به شورای عالی معماری شهرسازی کشور برود و در حضور12 ،13 وزیر، نسبت به الحاق آن به داخل محدوده شهر خوی تصمیم گیری شود. مهم اولین گام بود که برداشته شده است و بقیه مراحل مانده است.

کبیری:27 سال است هر مسئولی آمده، بحث الحاق جمشیدآباد را مطرح کرده است هیچ نماینده ای، هیچ فرمانداری و هیچ شورائی نبوده که بحث جمشیدآباد را مطرح نکند. اما دوره دوم شورای شهر خوی مجوز مطالعات الحاق را گرفته است. مجوزی که در طول27 سال گذشته نتوانسته بودند اخذ کنند این یک موفقیت بزرگ برای شورای فعلی است.

شهردار خوی: در مورد گازرسانی به جمشید آباد باز توضیح بدهم که،آقایان نمایندگان مجلس از یک طرف قانون منع فروش را خودشان تصویب می کنند و از طرف دیگرما را مواخذه می کنند که چرا گاز نمی دهید برق نمی دهید آب نمی دهید. ما قبلاً در ارائه این خدمات مشکلی نداشتیم همه مشکلات از تصویب این قانون به این طرف آغاز شده است. کاری ندارم که این مصوبه درست بوده یا نه،اما حداقل باید تقوا و انسانیت داشته باشیم که اگر خودمان دستوری صادر کرده ایم به گردن بگیریم. حداقل باید آقایان مجلسیان اعلام بکنند که این قانون را به این دلایل وضع کرده ایم، اگر صلاح نیست اصلاح کنیم و اگر درست است بایستیم و از آن دفاع کنیم. نه اینکه در مجلس تصویب کنیم و در بین مردم اعلام بکنیم که گاز جمشیدآباد چه شد؟ این یا عوام فریبی است یا بی تقوائی. مجلس ناظر بر تمامی امور کشور است و اگر در جائی نارسائی وجود داشته باشد، نمایندگان حق دارند از مجاری قانونی توضیح بخواهند. یکی از مواردی که می توانند توضیح بخواهند عدم اجرای قانون است و در اینجا برعکس، ما که قانون را اجرا می کنیم مواخذه می شویم. از یک طرف سازمانهای نظارتی محکم از ما مواخذه می‌کنند که حق ندارید از این قانون خارج شوید و از طرف دیگر می گویند چرا برق نمی‌دهید، گاز نمی دهید و...

در شماره آینده پاسخ به سوالاتی چون: دلایل حمایت از بلند مرتبه سازی شورا و شهرداری در خوی، دلایل حل نشدن اختلافات سازمان مسکن و شهرساری استان با شورا و شهرداری،ساخت فرهنگسرا در خوی، برنامه های شورا و شهرداری در توسعه مزار شمس تبریزی،دلایل عدم تشکیل جلسه ستاد پیگیری استان شدن خوی،آیا شهردار در پست خود باقی می ماند؟ و نهایتاً راه حل های سخنگوی شورا و شهردار خوی برای جلوگیری از تخریب شخصیت ها در تبلیغات انتخابات را مطالعه خواهید کرد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد